25-годишният мъж от Сливен, който нападна и рани снощи трима полицаи при опит да бъде арестуван заради агресивно поведение в автобус, е настанен в психодиспансера в Стара Загора, предаде БТВ.

Младежът е студент в Тракийския университет, специалност „Рехабилитация“. Не е имал предишни провинения. От известно време е проявявал агресивност, включително към близки хора. Предстои да му бъде направена психиатрична експертиза.

Снощи в автобус от София за Сливен, по пътя между Стара и Нова Загора, 25-годишният Николай става внезапно агресивен без видима причина. От прокуратурата уточняват, че младият мъж е счупил задното панорамно стъкло на автобуса и е скочил в движение.

Шофьорът реагира мигновено – отбива и се обажда в полицията. Отзовава се патрулна кола с трима полицаи.

Мъжът изважда оръжие – нож, и успява да пореже двама от тях. Третият униформен получава травма в коляното, при опит да избие оръжието от ръцете на мъжа.

25-годишният извършител е от Сливен. Взети са му кръвни проби, които трябва да покажат дали е бил под въздействие на наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.