Цирк в ОбС: Стефан Колев към колегата му Тодор Ангелов: Да излезем навън, ще му покажа какво е ушу



Тази година за втори път той ме заплашва публично, ако той е каратист, аз съм боксьор, реплекира го Тодор Ангелов


Цирк с нехарактерни подмятания за физическа саморазправа беляза днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Формалният повод стана разискването на докладната за отпускане на средства за 100-годишнината на Черноморец. Инициативен комитет иска 30 хил.лева, за да отбележи празника през следващата година.

Дебатът обаче премина нормални граници. Председателят на новата група „Заедно за Бургас” Тодор Ангелов взе думата и каза: „Ще ги отпуснем, но да си дадат отчет, а не да изпадат в ситуацията като на един  колегата Стефан Колев, на когото дадохме  30 хил.лева за някакво ушу или нещо подобно, после се чудеше как да ги отчете.”, остро атакува с бутонките Тодор Ангелов и напомни за скандала с отпусната общинска субсидия за първенството по ушу.

„Не съм лично засегнат от г-н Тодор Ангелов, ако съм такъв, ще го поканя навън, да се разберем, тогава ще разбере що за спорт е ушу-то”,  нахакано от другият край на заседателната зала му отговори Стефан Колев, общински съветник от ГЕРБ.

„Тази година за втори път г-н Колев ме заплашва публично и ако той е каратист го предупреждавам да провери аз какъв спорт съм тренирал. Ще му покажа какво е бокс.”, не му остана длъжен Тодор Ангелов.

Тънкият момент е, че Тодор Ангелов е председател на Тракийското дружество „Екзарх Антим I”, докато Стефан Колев оглави паралелно тракийско дружество, което има претенции за имотите на автентичните тракийци.