25-годишен мъж е задържан за нападение на полицейски служители. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причинена телесна повреда на полицейски служител при или по повод изпълнение на службата му. На 17 декември 2018 г. около 16.30 часа в дежурната част на Първо РУ на МВР – Стара Загора е получен сигнал за мъж, който скочил в движение от пътнически автобус на път II-66, източно от град Стара Загора, в района на бившия завод „АТЗ“.

Той счупило с аварийното чукче на автобуса задно панорамно стъкло и скочил през него. Същият се държал неадекватно. На място бил изпратен екип от трима полицейски служители от Първо РУ на МВР – Стара Загора. Служителите предприели действия по установяване и задържане на мъжа, като той оказал съпротива и със сгъваем нож нанесъл леки наранявания в областта на главата на двама от полицейските служители.

Въпреки това мъжът е задържан и самоличността му е установена – 25-годишен с инициали Н.Ф. Н.Ф. е бил откаран в ЦСМП - Стара Загора за преглед и освидетелстване от психиатър. Полицейските служители са откарани в същото лечебно заведение, където са обслужени амбулаторно и освободени без опасност за живота.

При прегледа е установено, че и третият полицейски служител е получил телесно увреждане – разтежение на коленни връзки на левия крак. На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група, като се извършват всички неотложни към момента процесуално-следствени действия.