Бившата руска балерина Анастасия Волочкова съобщи, че шофьорът й Александър Скиртач е признат за виновен по обвинението в мошеничество и е осъден на три години затвор.

По-рано той пък обвини шефката си, че се е домогвала сексуално до него и твърди, че именно отказът му да бъде интимен с нея е причината тя да се обърне към съда.
Волочкова твърди, че е била измамена.

"Той е мошеник и си получи заслуженото. И още повече - наказан е от съдбата и от Бог. Прелистих тази страница от живота си и се радвам, че умението ми да отстоявам истината и да се боря за нея не ме подведе", твърди балерината.

Както по-рано установи съдът, шофьорът взел от Волочкова 205 хиляди рубли на заем уж за погребението на майка си, която се оказала съвсем жива. Освен това мъжът крадял от парите, които Волочкова му давала за плащане на режийните разноски по нейния имот. 
През август той бе осъден условно, но сега наказанието му е ефективно. 

Шофьорът продължава да твърди, че Волочкова си отмъщава със скалъпено обвинение, защото й е отказал да правят секс:
 
 


"Тя ми предлагаше да правим секс. Казваше: "Хайде, почини си от своето семейство, остани тук при мен няколко дни. Както седеше и ми казваше - искам те. И от нейните сътрудници ясно разбрах, че всички мъже, които са работели за Волочкова, са преспивали с нея, само аз не."