Полицай разкри смразяващи факти за психо убийството в хотел "Родина"

Димитър и Златена се снимат заедно за последно. После се качват в стаята, където се разиграва трагедията
Източник: Марица.Бг

Смес от наркотици и алкохол отключила садистична агресия в убиеца

Смразяващи подробности за психо убийството в столичния хотел "Родина" разкри началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Ангел Бадънков пред Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV.
Убиецът първо решил да удуши 24-годишната Златена. Започнал да я удря в главата с бутилка от уиски и когато момичето било мъртво, той се ядосал, че едното й око било отворено, а другото не и решил да й избоде отвореното."

"Момичето не е дало никакъв повод да й бъде направено това деяние. За съжаление това е факт. Има по 1-2 такива случаи в годината. По мой анализ винаги жестокостите се случват около нова година. В последните години това е факт", допълни още експертът.

Бадънков разкрива, че Димитър не е типичния луд, напротив - трезво мислещ е. "При беседите с него след престъплението, той се правеше на луд. Направи ми впечатление, че говореше много подредено и смислено. След като разказа подробно как е минал последния му ден и когато се стигна до извършването на зверството, каза само: "Трябваше".

Извергът е заловен от служители на Първо РПУ. Те бяха извикани в хотела от служител, който забелязал неадекватното поведение на убиеца. Предразположили го, за да няма последствия. Дори го накарали да ги заведе до местопрестъплението", разказва комисарят.

Той посочи още, че Димитър и Златена са се познавали от няколко месеца, но не може да бъде казано със сигурност, че са имали интимен контакт. "Той заяви, че са имали интимни отношения от няколко месеца, но предстои разследване по въпроса. Момичето по никакъв начин не е дало повод да направи това нещо. От наркотиците и алкохола е отключил нещо, което е предизвикало постъпката му", заключи той.

В категории: Крими