17 деца са със стомашни проблеми след празненство, което се е провело в събота в заведение във Варна. Това съобщиха родители в редакцията на „Петел“.

 

Учениците са от 9 клас от ГПЧИ „Йоан Екзарх“ във Варна. Те са празнували в събота в заведение в района на Червения площад (пл. „Съединение“). След предколедния купон общо 17 от присъствалите са се оплакали от стомашни болки, а някои от тях се е наложило да бъдат поставени на система, съобщиха родители. Засега не е потвърдено дали има приети в болница.

Директорът на РЗИ – Варна д-р Дочка Михайлова потвърди, че има постъпил сигнал в здравната инспекция за случая и е започнала проверка. „Екипът е още на място, така че засега не мога да дам повече информация, защото може да е подвеждаща. Сигналът беше анонимен, засега никой от училището не се е свързал официално с нас“, каза за „Петел“ д-р Михайлова и обеща подробности по случая на по-късен етап.

Наш репортер посети мястото и разбра от персонала на заведението, че проверката все още не е приключила. Според работещи там, храната не е била приготвена на място, а е била доставена на празненството от фирма за кетъринг, която също ще бъде проверена.

Очаквайте подробности!