БСП иска общинска полиция в Бургас (ВИДЕО)



Физическа охрана да пази от крадци малките населени места, предлагат социалистите

БСП-Бургас настоява да се създаде общинска полиция – звено с далеч повече правомощия от настоящата правоохранителна структура в Община Бургас „УКОРС”. Това стана ясно на пресконференцията на социалистите, която Флагман.бг предава на живо.

Започна пресконференцията на БСП - червените представят нова секторна политика от „Визия за Бургас”

Днес бе представена Втора глава  от стратегическия документ за управление „Визия за Бургас” – „Ред и сигурност”. Пред медиите застанаха депутатът Николай Тишев, общинският лидер Живко Господинов и съветникът Кирил Петков.

Те предложиха конкретни стъпки, с които да се надгради охранителната система на Бургас – физическа охрана, разширени правомощия и интегриран подход (Повече за предложението очаквайте след малко само във Флагман.бг)

Според БСП, ако те стъпки бъдат изпълнени, Бургас ще стане далеч по-спокоен град. Левицата настоява да се засили и контролът върху автомобилите нарушители, които блокират възлови кръстовища. Бяха посочени няколко примера за сериозни затапвания пред големите училища в Бургас, където по думите на БСП „УКОРС” очевидно не желае да въведе ред и да гарантира сигурността, както на останалите участници в движението, така и на пешеходците – учениците.

Обшинският лидер Живко Господинов съобщи пред Флагман.бг,  че очаква до края на деня ОИК-Бургас да се произнесе кой ще смени в ОбС Евгений Мосинов. Това трябва да е Радослав Петков, който бе от гражданската квота. Той обаче почти сигурно няма да положи клетва на утрешната сесия.



В категории: Политика