69-годишен мъж е загинал при пожар в къща в град Ген.Тошево. Сигналът за инцидента, възникнал миналата събота сутринта, е подаден от живеещ наблизо мъж, който забелязал, че от къщата излизат гъсти кълба черен дим.

Пожарът е изгасен от екип на пожалната служба в Ген. Тошево. От огледа на къщата е установено, че е починал самотноживеещ мъж на 69 г. Улики от насилие по трупа не са констатирани, изпратен е за аутопсия в Съдебна медицина-Добрич. В резултат на пожара къщата е частично разрушена, причините за възникването му се изясняват.

Също в събота, малко след 15 ч. е получено съобщение от жена, че вижда огън, пламъци и пушек излизащи от сграда на бившия Център за ученическо, техническо и научно творчество в Добрич. Сградата е изоставена, необитаема и без охрана. Изпратени са екипи на Първо РУ на МВР-Добрич, и пожарнато служба, които потушават огъня. От извършения оглед е установено, че в стая на втория етаж - бивша учителска, която е отворена, с начупени прозорци, вследствие на небрежност при боравене с открит огън, са изгорели дървените мебели и обзавеждането в стаята. Образувано е досъдебно производство.