В Бразилия е арестуван лечител, посягал сексуално над жени и излъгал много нуждаещи се от лечение, сред тях и българката Теди, която почина малко след завръщането си у нас от южноамериканската страна.

Полицията в централния бразилски щат Гояс съобщи снощи, че лечителят, обвинен в сексуални посегателства над повече от 300 жени, се е предал на властите, предаде Асошиейтед прес.

Срещу Жоао Тейшейра де Фария, известен като Жоао де Деуш (Иван Божий), в петък е била издадена заповед за арест и му е бил даден срок да се предаде до 15 ч. местно време в неделя. Бразилски телевизии показали на живо пристигането му с полицейска кола в главното полицейско управление в щатската столица Гоиания.

В. "Глобо" съобщи, че в сряда "лечителят" изтеглил 35 милиона реала (около 8 милиона долара) от няколко свои банкови сметки. Това накарало властите да издадат заповедта за арест, за да му попречат да избяга от Бразилия или да скрие парите.

76-годишният медиум твърдял, че "лекува духовно" в храма си в Абадиания, в щата Гояс.

Скандалът избухнал, след като миналата седмица телевизия Глобо публикувала разследване със свидетелства на жени за сексуалните гаври, които Жоао де Деуш извършвал над тях, докато ги "лекувал духовно".

Сред пострадалите била собствената му дъщеря Далва Тейшейра. Тя разкрила пред бразилско списание, че баща й започнал да я насилва от 10-годишната й възраст, докато навършила 14 години.

"Баща ми е чудовище", казала Далва, която сега е на 49 години.

След предаването на телевизия Глобо стотици жени заявили, че са били жертви на сексуална агресия от Жоао де Деуш. Прокуратурата в щата Гояс получила 330 жалби от цялата страна, както и от шест чужди държави - Австралия, Белгия, Боливия, Германия, Съединените щати и Швейцария, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

Dnes.bg припомня, че Теодора избира алтернативно лечение в Бразилия, след като не получава надежда от българските лекари. След като състоянието ѝ се влошава, тя не може да се върне в родината си.

Екип на телевизия Bulgaria ON AIR се свърза със съпруга ѝ, потърси съдействие и от българското Външно министерство.

Преди две години Теодора чува тежката диагноза – рак на гърдата, а впоследствие има и метастази в главата.

След редица опити за лечение, семейството ѝ открива искрица надежда в Бразилия, при така наречения медиум-лечител Жоао де Деуш.

Връзката с него прави Кармен – жена, която се изявява също като лечител и която помага на хора, които "изпитват нуждата от осезателна духовна промяна в живота си и онези, които имат нужда от изцеление".