Тимът на Ливърпул си върна първото място в класирането на Висшата лига след победата с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" в неделя, а от началото на декември мърсисайдци са безгрешни в първенството - 4 победи от 4 мача. Интересното в случая е, че при три от тези победи основна роля играят футболисти, включили се от пейката.

На 2 декември Ливърпул прекърши Евертън в градското дерби с 1:0 с един от най-странните голове в историята на Висшата лига. Негов автор стана белгиецът Дивок Ориги, който се появи в игра малко преди края и дълбоко в добавеното време стана герой за тима на Юрген Клоп с решаваща добавка.

Klopp this month:

Brings Origi on vs Everton, scores 5 minutes later.

Brings Firmino on vs Burnley, scores 5 minutes later.

Brings Shaqiri on vs Man United, scores 5 minutes later. pic.twitter.com/n2gPiAoaCa

— DaveOCKOP (@DaveOCKOP) December 16, 2018
Три дни по-късно Ливърпул победи Бърнли с 3:1 като гост. В началото на второто полувреме мърсисайдци получиха гол във вратата си и губеха с 0:1. Това обаче бързо се промени, а с основен принос за обрата бе бразилецът Роберто Фирмино. Той се появи в игра в 66-ата минута на мястото на Ориги и броени минути по-късно вкара гол за 1:2.

След още три дни Ливърпул разби с 4:0 като гост Борнемут след хеттрик Мохамед Салах. В този двубой суперсмените на Клоп имаха почивен ден, но срещу Манчестър Юнайтед преди часове главният герой бе отново появил се на терена от пейката играч. Това бе швейцарецът Джердан Шакири, който смени при 1:1 в 70-ата минута Наби Кейта, а 10 минути по-късно вече бе големият герой за вечерта на домакините, не с едно, а с цели две попадения.