Според известния френски пророк Нострадамус, 2019 година ще донесе нещастие на по-голямата част от населението на планетата. Освен, че предсказва началото на Трета световна война, според него 2019 година няма да бъде и изпълнена с финансов просперитет, пише Daily Star.
 

През 1555 година е публикувана първата книга с пророчества на Нострадамус. Той пише първия си набор от предсказания, колекция от 100 "четиристишия", известна като "век." Те включват Френската революция през 1789 г., възходът на Наполеон, възхода на Хитлер, убийството на Кенеди и дори 11 септември.

Предсказанията му за 2019 г. варират от напредъка в науката до опустошителна война и природни бедствия. Според средовековния мъдрец, Третата световна война ще се води между две суперсили и конфликтът ще продължи 27 години. Нострадамус предрича и много катаклизми - силни земетресения и наводнения в много европейски страни. Увеличаването на тероризма в Европа и САЩ и повече религиозен екстремизъм в Близкия изток също са част от предсказанията му. 
 

 


Политическите лидери ще стигнат до споразумения за решения за изменението на климата, но това няма да може да спре гигантските земетресения, които ще ударят Калифорния и Ванкувър.

Другите му прогнози са малко странни, като например тази, че хората ще развият способността да разговарят с животни. 

Другите му прогнози са малко странни, като например хората, които развиват способността да говорят с животни. Има предсказание, което сочи, че ще бъде създадено лекарство, което ще удължава живота до 200 години. 

Нострадамус, обаче, е впечатлил света предимно със зловещите си прогнози. 

Понякога те са поразително грешни - например предсказанието му за края на света през 1999 година. Също така, прогнозата му за 11 септември се смята за малко противоречива. Той пише:

"Две стоманени птици ще паднат от небето върху Метрополиса
Небето ще гори на 45 градуса географска ширина 
Огънят достига великия нов град
Изведнъж огромен пожар се разразява
Само след месеци в реките тече кръв
Живите ще скитат по Земята още малко."

 

Това, както и множество от популярните предсказания на Нострадамус, е смесица между истинските му четиристишия и нечия интерпретация за тях. Освен, че е в шест реда, а не в четири, тук се говори и за стоманени птици, а стоманата е била открита 200 години след смъртта на френския пророк.
 
 


Друго фалшиво четиристишие гласи:

"В града на Бога ще има голяма буря
Двама братя са разкъсани от силите на хаоса
Великият лидер ще се предаде
Третата голяма война ще започне когато големият град изгори."