Хандбалистите на „Спартак” се класираха за ½-финалите за Купата на България, след като победиха „Чардафон” (Габрово) с 32:27 (17:11) в 1/4-финална среща в залата на Първа езикова гимназия във Варна.

Домакините ликуваха заслужено, след като имаха пълен контрол върху двубоя през цялото време и водеха непрекъснато в резултата.

В спор за място на финала спартаклии ще срещнат „Пирин” (Гоце Делчев) през март и ако победят финалът ще е варненски, тъй като Локо едва ли ще има проблеми срещу НСА.

„Едно огромно благодаря на публиката на футболния Спартак, която ни подкрепяше мощно от първата до последната минута. Радвам се, че в препълнената зала хората видяха добър хандбал, особено от отбора ни. Мачът се предаваше директно по BIB и собственикът на телевизията остана много доволен от зрителския интерес по време на двубоя. Постигнахме договорка да излъчват пряко нашите мачове през пролетния полусезон в „А” група.”, заяви президентът на „Спартак” Росен Добрев.

Треньорът на победителите Веселин Станков пък допълни: „Доволен съм от играта и поведението на всички. Доминирахме и нито за миг не им позволихме да си помислят, че могат да стигнат до обрат. През второто полувреме имаше лек спад, но бързо го преодоляхме с тактическите взаимодействия, които тренирахме през седмицата.”

Голмайстори за „Спартак”: Димитър Георгиев – 11, Георги Стоянов и Йордан Попов – по 6, Димитър Стоянов и Дилян Илиев – по 3, Владимир Няголов – 2, Даниел Ангелов – 1.