Пловдивчанин сигнализира за опасна пешеходна пътека, която застрашава живота на пешеходците в Пловдив. Зебрата се намира на булевард „Найчо Цанов“ под транспортния възел и по нея почти не преминава никой. Не е достатъчно осветена и се намира в участък, на който се шофира бързо и няма добра видимост за шофьорите. Междувременно съвсем близо до пешеходната пътека има и светофар, който обаче не работи. Според нашият читател участъкът не само, че е опасен за живота на пешеходците, но и съоръженията са безсмислени и са изразходвани грешно пари на данъкоплатците.

Ето и какво ни написа П. Ангелов за пешеходната пътека „без предимство“ на „Найчо Цанов:

„Пешеходната пътека е опасна  за пешеходците и то не защото не е маркирана и сигнализирана, а защото е на безумно място. Тя се явява след завой, на границата на надлеза, който е осветен, но абсолютно недостатъчно. Пред кръстовище за коли, идващи отдясно и най-тъпото - не е под 90 градуса на пътното платно, а е под ъгъл, което удължава пътя на пешеходеца. На практика пешеходците, вървейки по нея сами се навират под колите. Пресича три ленти на скоростен булевард.

Като оставим настрана ограниченията, които не се спазват и вземем реалността какво излиза. Колите, които идват от Колодрума се движат бързо и след завоя буквално връхлитат на пешеходната пътека. Колите, които слизат от надлеза на десен завой по посока центъра следят за колите, идващи от ляво, за да се включат и отново връхлитат върху пешеходците. Колите, които идват от дясно и са след пешеходната пътека са проблем и за идващите направо по булеварда и за тези, които слизат по надлеза, защото отдясно винаги си изсулва някой, който ти отнема предимството. Пешеходците са като на стрелбище .

Тази пешеходна пътека на практика почти не обслужва никой, защото от западната страна просто няма нищо, освен няколко жп линии на Сточна гара, боклуци, кал и пущинак. Има една автобусна спирка, на която девет от десет автобуса не спират, защото никой не слиза и не се качва.

Малко след тази пешеходна пътека има кръстовище със СВЕТОФАРНА УРЕДБА И ПЪТЕКИ ТИП "ЗЕБРА", КОИТО НЕ РАБОТЯТ! Изградени са, платено е за тях и не работят!

Съоръжението е опасно и неоправдано!

Ако някой иска да спре високата скорост, то нека пусне светофарната уредба или просто да има повече полицейски контрол в района! ДА СПАСИМ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!“