Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов имаше от какво да е доволен след мача с Рилски спортист, макар този път тимът му да не успя да изненада един от лидерите в НБЛ.

"Определено до полувремето нашият отбор стоеше като равен с равен. Дори на моменти бяхме по-добрият отбор. Второто полувреме нещата бяха коренно различни," коментира Стоянов.

"Един от огромните проблеми бе, че Пламен Алексиев получи удар в дясната ръка. Коцев бе блъснат на земята и изкълчи глезен, но това не бе видяно от когото трябва. При Кристиян Кръстев се обади травмата в крака, а ни липсва и Георги Боянов.  Така останахме без центрове и нормално под нашия кош са паднали 27 борби, които сме си поделили с Рилски спортист. Ако ги имахме играчите в подкошието това най-вероятно нямаше да се случи и коренно различно щеше да е второто полувреме," обясни наставникът.

"Доволен съм от лицето, което показахме. Накрая от липсата на опит, емоция и умора започнахме да играем слабо. Съвсем се отвори разликата. Но има и един фактор в България - или добро или нищо. Аз ще кажа нищо," допълни Стоянов, недоволен и от съдийството.

Малко по-късно в емоционална публикация във Фейсбук, той каза още: "Кой каквото да говори, тези момчета се стараят, хвърлят се смело и само да са здрави и да не спират да тренират, неминуемо ще имат за какво да се радват и гордеят! Варна е давала и ще продължи да дава едни от най-класните баскетболисти, а това няма кой или какво да го отнеме!"

Пламен Алексиев допълни: "Пореден силен мач за нашия отбор. Не цял естествено. В последната четвърт се огънахме. В предишния двубой това не се случи. Така се стекоха обстоятелствата. Получиха се няколко контузии на полувремето. Като цяло може да се каже позитиви за нашия тим. Трябва да видим къде са ни повечето грешки и да ги изчистим за следващия двубой."