Три милиарда предКоледно бяха разхвърляни набързо в сряда на правителственото заседание.

Добрата, голяма новина за Севера бе, че 1,35 млрд. лева ще гарантират изграждането на 134 км. магистралаХемус” и така безпрепятствено и бързо ще се стига от София до В. Търново /познай кой е народен представител от този избирателен район/, пише Румен Николаев в Akcent. Това ще се случи /вероятно/ през 2023 г.

Няма лошо…. Да продължим. Тези 1,35 млрд. лева са 690 млн. евро. Т.е. 690 млн. евро за 134 км. магистрала. И то каква- ще бъде не съвсем магистрала /максималната скорост ще е 120 км./ч/……

….  И идва ред на основната тема - някой да чува нещо за изграждане на магистралата  /или високоскоростен път/ Русе - В. Търново? Мина обжалването, няма оправдания… няма и пари….

Но да речем, че някой предКоледно нещо обещае. Какво ще обясни - как и защо Русе- В. Търново ще се изгражда със 600 млн. евро за 133 км., а участъкът от 134 км. от магистралаХемус” ще е с 90 млн. евро по-скъп???  Впрочем, на въпрос на бившия БСП депутат Добрин Данев тогавашният министър Павлова обяви от трибуната на Народното събрание, че магистралата ще струва … 450 млн. евро…

Очаква се в края на годината или най-късно в началото на 2019 г. да бъде направена първа копка на магистралата Русе - В. Търново. Поне така обеща преди година Дончо Атанасов:

 Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", заяви пред БНТ, че срокът до 2021 - 2022 година е напълно изпълним срок за изграждането на инфраструктурния проект….