Очаквано или не – принц Хари и Меган Маркъл най-вероятно няма да посрещнат първата си Коледа заедно. Херцогинята на Съсекс вече се пита в какво точно се е забъркала, след като се омъжи за кралска особа.

Отвече ви разкрихме как . Това не е всичко. Преди дни наяве излязоха

Животът на херцогинята продължава да се усложнява. Оказва се, че тя няма да посрещне Коледа заедно със съпруга си и то още от първата година, в която са женени. Причината е повече от смайваща и ви гарантираме, че ще се хванете за главата от почуда.

Бившият готвач на Елизабет II Дарън МакГрайди разбули мистерията и разкри какво ще се случи в коледното утро в кралското семейство.

“На Коледа дамите предпочитат лека закуска – нарязани плодове, половин грейпфрут, тост и кафе, които трябва да бъдат занесени прави в стаите им”, призна той. Това обаче не е всичко.

Експертът по етикетите Гранд Холанд разкри: „В много аристократични домове по стара традиция мъжете закусват на долния етаж, докато жените са задължени да се хранят сами в покоите си. Причината, поради която това се случва, е защото според въпросния обичай, когато една жена се омъжи, то джентълменът от двойката трябва да слезе на закуска, но са. Всички съпруги закусват в леглото си за разлика от всички дами, които все още не са с халки на ръцете”, казва експертът.

Според него самотните дами трябва да общуват повече, докато дамите, които вече са сключили брак, не трябва да слизат и да се социализират.

Друга странна традиция е, че кралските особи не отварят подаръците си на Коледа. На официалния сайт на семейството пише, че то ще отвори подаръците си по време на събирането на Бъдни вечер./jenata.blitz.bg