Ръководството на Renault защити топ-мениджъра и го остави на поста му

Компанията Nissan подаде иск срещу Клодин Бишар де Оливейра – по-голямата сестра на бившия председател на Надзорния съвет на японския производител Карлос Гон. Тя е обвинена в „незаконно забогатяване”, но подробности за иска не се разкриват.
 

 


Знае се само, че той е заведен в бразилски съд, но не се казва какви са точно обвиненията. Източници от Nissan посочиха пред агенция Reuters, че Оливейра е заемала длъжността „консултант” в японската компания, като за това е получавала доста сериозно възнаграждение.

От Nissan са подали и иск срещу дъщерята на Гон – Каролайн, като в него искат да бъде конфискуван апартамент в Рио де Жанейро с всички намиращи се там вещи. В дома на Каролайн са открити 3 сейфа, които вероятно съдържан документи за дейността на нейния баща.

Адвокатът на Гон оспорва допускането на представители на Nissan в жилището, тъй като счита, че те биха могли да подхвърля компроментиращи семейството документи и предмети. Затова в крайна сметка местен съд позволи живеещите в апартамента хора да си вземат личните вещи, но това да стане в присъствието на хора от Nissan.

В същото време съветът на директорите на Renault взе решение да остави Карлос Гон начело на алианса Renault-Nissan. Във френската компания смятат, че възнагражденията, които е получавал, не нарушават законодателството. Докато Гон е под арест, президент на концерна временно ще продължи да бъде Тиери Болоре.

Снимка: Carscoops