Нормално е хората да искат да останат по-млади колкото е възможно по-дълго време. Медицината продължава ежедневно да търси лекарства, които да направят това възможно, но е добре да не забравяме и няколко стари метода.

На нещо такова заложи и Мария, която се подложи на ледотерапия и остана шокирана от резултата.

Д-р Таня Ракаджиева: Иглотерапията помага на организма да се възстанови сам и не му вреди

Акупунктурата и ледотерапията се използват от векове и могат да помогнат при различни болести. Днес решихме да ви обърнем повече внимание на алтернативните начини за лечение и да споделим с вас резултатите от стимулиране на точката Фън Фу и ледотерапията. Как да поставите лед върху точката Фън Фу?

Легнете по корем и се отпуснете. Поставете кубче лед върху точката и я оставете там 15-20 минути, но не повече.

Отпуснете се по време на процедурата. Препоръчително е да повтаряте процедурата два пъти дневно. Може да фиксирате леденото купче с кърпа или шал.

Не се притеснявайте. В началото ще чувствате студ, но това ще е през първите няколко секунди. Когато кубчето се задържи там, ще започнете да усещате топлина. Не забравяйте обаче да се консултирате с вашия лекар, преди да пробвате ледотерапия или акупунктура.

Какво се случва, когато поставите ледено кубче върху врата си

Мария осъзна, че това, което казва китайската народна медицина е напълно вярно, а именно – комбинацията от точката Фън Фу и ледотерапията може да подмлади цялото ви тяло. Стимулирането на тази точка с кубче лед може да ви помогне да получите повече енергия и следователно да бъдете по-здрави. Това наистина звучи невероятно. Сега ще ви разкрием и още от предимствата на тази процедура:

Магически точки за укрепване на здравето

1. Може да намали главоболието

Точката Фън Фу се свързва с главоболията и ги премахва. Поставянето на налягане, топлина или лед върху правилните точки с определен натиск, може да стимулира организма. Ледът е най-доброто решение срещу главоболието.

2. Може да намали ПМС (предменструалния синдром)

Специалисти, занимаващи се с акупунктура, твърдят, че има връзка между основата на черепа и симптомите на предменструалния синдром. Когато използвате кубче лед, за да стимулирате точката на Фън Фу, тя помага за намаляването на тези симптоми, включително на спазмите и смяната на настроението. Тази точка има и пряка връзка с менструалния цикъл и стимулирането й може да нормализира процеса, ако имате проблем.

3. Подобрява качеството на съня

Според китайската народна медицина, точката на Фън Фу помага за подобряването на качеството на съня. Този важен контролен център е отговорен и за дълбокия ни и здрав сън. Ако я стимулирате с лед, то ще започнете да заспивате по-бързо и няма да се будите посредата на нощта.

Как лицето отразява здравето?

4. Намалява стреса

Стимулирането на тази точка може да пребори депресията и стреса. Хората, които са опитвали да я стимулират, казват, че нивото им на стрес и тревожност наистина е спаднало. Естествено, стимулирането на тази точка, няма да излекува психологичните ви заболявания.

5. Помага на храносмилането

Стимулирането на тази точка може да ни помогне да започнем да усвояваме по-добре храната. Може освен това да намали болката в областта на корема, възпалението и спазмите. Определено има какво да научим от китайците, особено щом става въпрос за дълъг живот. Опитайте ледотерапията и споделете какви са резултатите при вас./Zdrave.to