Черно море е в серия от три поредни победи в Първа лига, а днес гостува на Витоша (Бистрица) с амбицията да добави нови три точки към актива си и да се утвърди в челната шестица преди зимната пауза. Варненци дори могат да се изравнят с 4-ия Берое, ако заралии загубят домакинството си на Левски. В Бистрица обаче не се играе лесно. Бърз поглед върху резултатите на Витоша показва, че на своя стадион тигрите" имат поражения само от Лудогорец, Ботев (Пловдив) и Берое - все отбори от топ 6. В последните си две домакинства пък възпитаниците на Росен Кирилов записаха две победи и не допуснаха гол - 1:0 срещу Славия и 2:0 срещу Верея.

Виктор Генев, Мартин Минчев и Емил Янчев са с контузии и няма да играят за Черно море. През седмицата пък договорите си разтрогнаха Благой Макенджиев и Атанас Зехиров. На вратата със сигурност ще застана Георги Китанов, а в центъра на защитата ще се разчита на Пламен Димов и Мирослав Енчев. Капитанът Георги Илиев ще връзва играта на "моряците", а в средата на терена ще му помагат Васил Панайотов и Петър Витанов. Атаката ще се води от Жоржиньо, а по крилата ще действат Дани Кики и Аристот Ндонгала.

Домакините от Витоша също имат известни кадрови проблеми, но са оптимисти, че ще успеят да се противопоставят на набралия скорост съперник. Росен Кирилов ще заложи на системата 4-1-4-1 с Наско Милев в предни позиции.

По-рано през сезона Черно море се наложи над Витоша във Варна с 1:0 след автогол именно на Милев.  

ППЛ - 20 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ВИТОША (4-1-4-1): Н. Георгиев; Гьонов, Милчев, Узунов, Гочев; Кочилов; С. Христов, Котев, Лазаров, Садула; Милев
Старши треньор: Р. Кирилов
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Китанов; Хасани, П. Димов, Енчев, Кононго; Панайотов, Витанов; Ндонгала, Г. Илиев, Д. Кики, Жоржиньо
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: Витоша"
НАЧАЛО: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК