С един изстрел в слепоочието е прострелян началникът на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Първоначалните данни сочат за самоубийство, на мястото е открито и оръжието - служебният "Макаров", който бил в ръката на мъжа, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Откриха тялото на издирвания началник на КАТ-Казанлък

Следствените действия продължават, все още се извършва оглед на мястото, където бе открито тялото на полицая. Предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства. Разследването се ръководи от Районна прокуратура в Казанлък.

В ранния следобед стана ясно, че издирваният близо две денонощия шеф на КАТ Казанлък е открит прострелян в личния си автомобил. Мястото, където бе намерен е район, между родното му село Бузовград и Горно Черковище. Установено бе, че 44-годишният мъж е с огнестрелна рана в слепоочието.

Николов е в системата на МВР от 2005 година. Той е разведен, живеел в къща със сестра си. Именно тя подаде сигнал за изчезването му, а полицаят беше обявен за издирване, в което се включи целият състав на полицията. По-рано през деня стана ясно, че липсва служебния му пистолет „Макаров“, а началникът на РУ Казанлък Стойчо Крачолов съобщи, че Николов имал здравословни проблеми, за които той сам му споменал.

Тепърва разследващите ще установяват причините, довели до самоубийството. 

Съселяните на Тодор Николов в Бузовград го описват като добър и харизматичен човек, който нямал конфликти с никого.