Tiny Star mini е най-малкият двусимов телефон в света, с невероятните за такъв тип устройство размери 67.8мм на 27.8мм. Ако го поставим до стандартен смартфон, той ще изглежда така. Погледнете как стои до монета от 1 лев, до стандартна батерия AAA, дебитна карта, до пръста ни. Той е голям колкото един пръст и имайте предвид, че Tiny Star mini не е играчка, а съвсем пълноценен телефон, който работи с 2 SIM карти.

Слотовете за тях се намират под сваляемият заден капак. Размерът на картите трябва да бъде nano SIM, а поставянето им в гнездата е малко по-специфично, пише Digital.bg. Обърнете внимание на скосяването в горният край на слота, картата трябва да бъде поставена с лице към него, след което да бъде заключена с този механизъм. GSM честотите които покрива Tiny Star mini са 1900/1800/900/850MHz. Нека проведем едно тестово обаждане, което впрочем можем да пуснем и на високоговорител.

Иначе колко странно и в същото време ефектно изглежда да допрете тази малка слушалка до ухото си и да говорите. Със сигурност ще събирате погледи и всеки ще ви пита "Какво е това?" А когато седейки с приятели на маса, изведнъж се чуе силен звън и всеки се чуди...какво звъни? При приемането на обаждането, реакцията на околните ще бъде безценна. Разбира се осен забавен, Tiny Star mini е и функционален. Можете да го оставите като резервен телефон някъде в колата, в чантата или дори в отделението за стотинки на портфейла си.

Тук идва моментът да кажем, че батерията с 350mAh заряд е достатъчна за до седмица работа. Зареждането ѝ става с помощта на стандартен micro USB кабел.

Сигурно ви направи впечатление, че под батерията има и слот за допълнителна карта памет. Tiny Star mini поддържа Flash памет с обем до 64GB. Питате се - за какво ще са ви нужни те ли? Отговорът е, че на този супер малък телефон без проблем ще можете да слушате музика. Директно - защото има доста силен говорител върху гърба и безжично със слушалки или колонка. Тук на помощ идва вграденият Bluetooth модул. Във видеото над тази статия ще намерите тест в който използваме преносимата колонка Smartfonix X25 която неотдавна ви бяхме показали във видео ревю. Тя също е доста компактна, но на фона на Tiny Star mini изглежда направо гигантска. 

Освен dопълнителната памет, телефонът има и вградени 32MB които са нужни за оперативни цели на процесора MediaTek MT6261D. За по-любопитните - това CPU се използва най-често при различни Smart часовници. Дисплеят на Tiny Star mini е с размер 0.66" и има резолюция 128 х 128 пиксела. Той е голям колкото нокътя ви, но на него лесно се пишат и приемат текстови съобщения, като архивът на телефона е цели 100 съобщения. Имате още звукозапис и органайзер с вградена аларма. Колкото и невероятно да звучи, но Tiny Star mini има още Facebook и Internet през WAP. В тях можете да пишете с помощта на миниатюрната клавиатурка, която дори има подсветка.

Разбира се, толкова малък телефон има и съвсем бюджетна цена която почти всеки може да си позволи, за да направи забавен подарък на близък човек или за лично ползване.