Продължаваме обзорите на елитните юношески отбори от Пловдив и региона. Днес ще ви запознаем с постигнатото и пропуснатото от отбора на смърфовете до 15 години.

Тимът, воден от Даниел Димитров е единственият елитен отбор в школата на Локо Пд, който е рамо до рамо с градския съперник Ботев. Тимът е на 7-а позиция във временното класиране с еднакъв точков актив с 6-ия Ботев Пловдив. Единственото, по което момчетата на Дани Димитров отстъпват на жълто-черните след изиграването на половината мачове от шампионата, е головата разлика, която е в полза на Ботев Пд.

Сезонът започна много лошо за Локо U15. Смърфовете претърпяха тежка загуба с 0:5 от Левски Сф на Лаута. последва равенство с Национал и гръмка победа с 4:1 над Лудогорец у дома, която даде нужния тласък и самочувствие на тима. Пловдивското дерби с Ботев бе отложено, а докато стигнат до него Дани Димитров и футболистите му биха Ботев Вр, Славия, Верея и Септември. В един момент Локо U15 се озова в топ4 на класирането, а на Лаута се шегуваха, че Димитров ще поиска увеличение на заплатата.

Последва обаче загуба от Ботев в Коматево с класическото 3:0 за домакините, но това не се отрази чак толкова негативно на тима. Равенство с коравия тим на Черно море във Варна доказа, че в този отбор на Локо Пд има нещо повече от колкото в останалите два елитни тима.

Тимът на Даниел Димитров записа най-силната си серия именно след загубата от „канарчетата“. В следващите си четири мача „черно-белите“ записаха четири успеха, отбелязвайки внушителните 22 попадения, а същевременно допуснаха само един. От състава на Локо U15 бяха привикани петима играчи в проектонационалния отбор на България. При втората повиквателна те бяха четирима, но това показва, че добрите игри на „смърфовете“ не са останали незабелязани. С качествата си впечатлиха Петър Андреев, Тони Лесов, Кольо Гаврев, Стилиян Черкезов, Тодор Павлов и Сали Садъков.

Предстои втория полусезон, в който Дани Димитров  неговите футболисти ще трябва да затвърдят що годе добрите (а на фона на U17 и U19 - отлични) си резултати. Треньорът ще трябва да поработи за да постигне една по-голяма постоянност, но Локо Пд U15 си остава тимът, който може да победи всеки тим в своята група и отбор, с който съперниците се съобразяват.