Виза (Visa), световният лидер в дигиталните разплащания, обяви дългосрочно партньорство с УЕФА. Компанията става първият спонсор на шампионата по женски футбол, след като спонсорските права за него бяха отделени от турнира за мъже.

"Това е вълнуващ момент в историята на женския футбол. 21 милиона жени и момичета се състезават в Европа и ние от Visa искаме да поздравим всяка една от тях. Горди сме да обявим партньорството си с UEFA в подкрепа на развитието на този спорт на целия континент. Искаме да вдъхновим, подкрепим и дадем възможност на момичетата и младите жени да следват мечтите. Заедно с UEFA искаме да издигнем ролята на женския футбол, защото във Visa вярваме в универсалното приемане навсякъде - от терена до заседателната зала", каза Шарлот Хог, главен изпълнителен директор на Visa за Европа.

През ноември 2017 година УЕФА отдели спонсорските права за женското първенство с цел допълнително да ускори впечатляващия ръст при женския футбол в Европа и да създаде повече търговски възможности за по-нататъшното развитие на играта.

Партньорството между Виза и УЕФА ще обхване женския футбол на всички нива. Компанията става основен партньор на Шампионската лига за жени, Европейските първенства за жени и всички турнира за жени до 19 и до 17 години, както и състезанията по футзал до 2025 година. Финалът на Шампионската лига през следващата година ще се играе в Будапеща (Унгария). Англия ще бъде домакин на европейското първенство за жени през 2021 година.