Европейският шампион по плуване за трансплантирани Геоги Пеев призова хасковлии да се включат в кампанията за набиране на средства за животоспасяваща операция на Адирана Андреева на 17 години.

Тя има нужда от операция на бял дроб в Швеицария на стойност 14 хиляди евро. Близките на момичето не разполагат с тези пари.

Георги Пеев отправи призива по време на церемония в общината, на която кметът Добри Беливанов му подари знамето на Хасково и кристален плакет със символа на града статуята на Св.Богородица, в знак на уважение към спечелените на първенството пет медала-два златни и три сребърни. Преди това община Хасково заплати таксата за участие на Георги Пеев на европейкото първенство за трансплантирани в Италия. Пеев е единственият българин с два трансплантирани органа-сърце и бъбрек.

Добри Беливанов заяви, че общината ще продължи да подкрепя спорта в Хасково, и ще се включи в каузата за спасяването на живота на Адриана. Към момента има инициатива за провеждането на благотворителен концерт, общината ще осигури безплатно зала и озвучаване за проявата.