Десетокласникът  Сахак Касапян от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив  е носител на първа награда в националния  конкурс за плакат с тема „Сигурността на децата в реална и виртуална среда“. 

 Плакатите  са представени в изложба в Балабановата  къща в първата Национална ученическа изложба „Плакат“, организирана от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ Пловдив и Държавната агенция за закрила на детето. Официалната церемония по награждаването ще се състои в Държавната агенция за закрила на детето в София през декември.  

 Пловдивчанинът дели първото място с Ивет Петкова от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” - София за нейния плакат с името „Много си сладка”. Сахак Касапян е нарекъл своята творба „Лабиринт“. 

51 млади художници от училищата по изкуствата към Министерството на културата интерпретираха темата „Сигурността на децата в реална и виртуална среда“, а творбите им бяха оценявани от професионалисти.

Наградите бяха определин от професионално жури с председател  от д-р Ненко Атанасов, главен асистент в Националната художествена академия в София,  и преподаватели в НХА и АМТИИ – Пловдив, графични дизайнери, представители на Министерството на културата и Държавната агенция за закрила на детето.

Комисията определи две първи награди – на Сахак Касапян от НХГ „Ц. Лавренов” за плаката му „Лабиринт” и на Ивет Петкова от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” - София за произведението ѝ „Много си сладка”.

Втора награда спечели Йоана Карчева от  софийското приложно училище, а трета стана Хатче Алиева от НХГ „Димитър Добрович” - Сливен. Журито даде и пет поощрителни награди - на Силвия Иванова от Сливен и на възпитаниците на пловдивската художествена гимназия Атанас Каракашев, Златина Илиева, Йоана Караиванова и Радослава Иванова. Георги Костадинов бе отличен като най-млад автор.